În apărarea pieţelor

 În apărarea pieţelor
Cod produs: carti
Puncte de loialitate: 0
Disponibilitate: Out Of Stock
Preț: 40,00Lei
TVA inclus
Cant.:  cumpără
   - SAU -   

"O carte matură, alertă, scrisă cu pasiune, claritate şi competenţă.
  Sunt invocate principii şi oferite soluţii solide la provocările actuale. Citiţi-o!
  MUGUR ISĂRESCU
  Guvernatorul BNR
Apărută la momentul potrivit, cartea, scrisă de fostul meu coleg şi  consilier, conţine argumente-cheie despre cum pieţele funcţionale pot readuce  creşterea economică sustenabilă şi, astfel, ieşirea din criza curentă.
  JEROEN KREMERS
  fost Director Executiv al FMI
 
„De cine şi de ce au pieţele nevoie să fie apărate?“ Dacă am fi reuşit să creăm un capitalism  performant, atunci n-ar fi fost nevoie de această carte!
  Într-o economie bazată pe principii liberale, „piaţa îi ajută pe cei  îndrăzneţi“ (ca să-l  parafrazăm pe Virgiliu). E accesibilă pentru nou-veniţi, îi răsplăteşte pe cei  care-şi asumă riscuri, îi penalizează pe cei care nu respectă regulile. Astfel,  ea asigură prosperitatea. Dar, la noi şi nu numai, piaţa nu-i aşa  cum ar trebui să fie.  Şi nu e de vină doar criza mondială!
  Cartea vă oferă o perspectivă asupra modului în care  s-au pliat principiile liberale pe mentalitatea şi cutumele societăţii  româneşti. De peste 20 de ani, viaţa românului e o perpetuă tranziţie, în care  multe reguli rămân  neclare, incoerente şi părtinitoare. Ele favorizează extragerea de rente şi întârzie apariţia pieţei  mature şi, implicit, a clasei mijlocii.
  În carte se regăsesc  articole şi interviuri ale autorului, apărute în presă în perioada 2007–2012.  Ele susţin că pentru  rezultatele nesatisfăcătoare nu trebuie blamat capitalismul, ci dimpotrivă,  lipsa unui capitalism performant.
 
Lucian Croitoru s-a născut în 1957, la Otopeni. A  absolvit în 1982 cursurile Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică  din cadrul ASE, iar în 1995 a devenit doctor în economie. A urmat o serie de  cursuri în străinătate, la: Economics Institute at Boulder — Colorado (1993),  Centre for Central Banking Studies din Londra (1999) şi Joint Vienna Institute  — FMI (2001). În 1994 a urmat un stagiu de cercetare  oferit de The British Academy la London School of Economics and Political  Science — Centre for Economic Performance.
  Începând din 1998, a activat ca profesor  asociat de macroeconomie internaţională, în cadrul Facultăţii de Relaţii  Economice Internaţionale din ASE.
  De-a lungul anilor, a fost cercetător,  partener în diverse programe şi consultant pentru numeroase instituţii  româneşti (Institutul de Economia Industriei, Bucharest Investment Group,  Institutul European din România) şi internaţionale (ACE Phare, USAID, IRIS).
  În perioada 2003–2007, a lucrat la FMI  (Washington), în calitate de consilier principal al directorului executiv  pentru Armenia, Bosnia, Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Georgia, Israel,  Olanda, Macedonia, Moldova, România şi Ucraina.
  Lucian Croitoru a lucrat între 1991 şi  1995 ca expert în Departamentul pentru Reformă Economică al Guvernului  României. În 1998 a fost consilier principal al ministrului de finanţe. În 2000  a fost consilier personal al prim-ministrului Mugur Isărescu. În perioada  1998–2003 a fost consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului  BNR, funcţie pe care a reluat-o în 2007, după întoarcerea de la Washington.
  A scris (atât în română, cât şi în  engleză) numeroase articole pentru presa tipărită şi online, este periodic  invitat la emisiunile economice televizate, susţine discursuri la conferinţele  naţionale şi internaţionale şi a publicat mai multe cărţi pe teme economice.
În 1995, a fost distins cu Premiul Petre S. Aurelian al Academiei Române  pentru cea mai bună carte de economie. Este Mare Ofiţer al Ordinului Steaua  României, al cărui membru e încă din anul 2000.
 
Lucian Croitoru este doctor în economie, e profesor de macroeconomie, a  lucrat 4 ani la FMI ca reprezentant al României şi, în prezent, este consilier pe probleme  monetare al guvernatorului BNR.
În 2009, a fost nominalizat  candidat la funcţia de prim-ministru, dar guvernul său nu a fost validat de  Parlament.
 
"

  • ISBN: 978-606-588-323-9

Scrie un comentariu

Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: codul HTML nu este interpretat!

Evaluare: Rău            Bun

Introduceți codul din căsuța alăturată:Toate drepturile rezervate.
AgoraMag © 2022

X