Emoţiile distructive. Cum le putem depăşi? Dialog ştiinţific cu Dalai Lama. Ediţia a II-a

Emoţiile distructive. Cum le putem depăşi? Dialog ştiinţific cu Dalai Lama. Ediţia a II-a
Cod produs: carti
Puncte de loialitate: 0
Disponibilitate: Out Of Stock
Preț: 38,00Lei
TVA inclus
Cant.:  cumpără
   - SAU -   

"Multe dintre suferinţele îndurate de-a lungul timpului de umanitate au fost  generate de emoţii distructive — de acele reacţii afective care ne rănesc pe  noi înşine, dar şi pe ceilalţi. Dar ce sunt aceste emoţii şi ce anume le  favorizează apariţia sau le declanşează, perturbând echilibrul interior? Cum se  manifestă emoţiile în viaţa cotidiană şi ce implicaţii au, mai ales pe termen  lung? Oare avem potenţialul de a ne schimba? Şi în ce fel suntem influenţaţi de  cultura în care trăim? Există motive de optimism, în ceea ce priveşte controlul  emoţiilor distructive? Şi dacă da, atunci cum se pot metamorfoza aceste  sentimente, pentru binele şi evoluţia umanităţii?
  Veţi găsi răspunsuri la aceste întrebări în cartea de faţă, în paginile  căreia Daniel Goleman redă discuţiile purtate, în cadrul unui seminar de cinci  zile, între Dalai Lama şi un mic grup de psihologi, neurologi şi filozofi.  Demersul lor a avut scopul de a afla dacă ştiinţa şi filozofia pot colabora  pentru a identifica, a controla şi a preveni emoţiile distructive — aşa cum sunt  ura, mânia, gelozia, ostilitatea, dispreţul, trufia, amăgirea şi altele  asemenea.
  Perspectivele diferite ale ştiinţei şi filozofiei, caracteristice gândirii  occidentale şi celei orientale, se îmbină aici, creând o simbioză între  opiniile participanţilor la dialog. Iar cel mai mare privilegiu al cititorului  este acela că are şansa de a pătrunde în universul unor minţi extraordinare,  pentru a le vedea la lucru.
  Sfinţia Sa Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai  Lama, este liderul spiritual al poporului tibetan. S-a născut la 6 iulie 1935 în Taktser, un sătuc din nord-estul Tibetului. Provenind dintr-o familie  de ţărani, Sfinţia Sa a fost recunoscut la vârsta de 2 ani, conform tradiţiei  tibetane, ca reîncarnare a predecesorului său, al XIII-lea Dalai Lama, fiind prin  urmare încarnarea lui Avalokiteshvara, Buddha al Compasiunii. Ceremonia sa de  încoronare a avut loc la 22 februarie 1940, în Lhasa, capitala Tibetului.
  ªi-a început educaţia monahală la vârsta de 6 ani şi a obţinut doctoratul  în filozofie budistă la vârsta de 23 de ani. În 1950, la un an după invadarea  Tibetului de către China, a fost chemat să-şi asume puterea politică. În 1954,  a mers la Beijing, pentru negocieri de pace cu liderii chinezi. Dar în cele din  urmă, în 1959, după invazia trupelor chineze în Lhasa, a fost forţat să plece  în exil. De atunci, trăieşte în Dharamsala, în nordul Indiei, acolo unde se  află sediul puterii administrative tibetane. În anii care au urmat, Sfinţia Sa  a făcut apel în mai multe rânduri la Naţiunile Unite. În 1963, a propus o  constituţie democratică a Tibetului, bazată pe principiile budiste şi urmată de  o serie de reforme democratice. Constituţia promulgată ulterior susţine  libertatea cuvântului, credinţa, libertatea de asociere, precum şi libertatea  de mişcare. Căutând soluţii la situaţia din Tibet, de-a lungul anilor Sfinţia  Sa a avut numeroase iniţiative de pace. De asemenea, a întreprins nenumărate  călătorii, care l-au purtat prin 62 de ţări din întreaga lume. A avut dialoguri  la cel mai înalt nivel – cu şefi de stat şi de guvern, dar şi cu oameni de  ştiinţă şi lideri religioşi. În martie 2011, Sfinţia Sa a anunţat că se retrage  din funcţia politică în favoarea unui reprezentant ales democratic, rămânând  însă liderul spiritual al tibetanilor.
  De-a lungul timpului, i-au fost decernate multe premii prestigioase, iar în  1989 a primit Premiul Nobel pentru Pace.
  Sfinţia Sa Dalai Lama a scris peste 70 de cărţi. Printre  cele mai recente se numără: My Spiritual  Journey (2010), Toward a True Kinship  of Faiths (2010), The Middle Way –  Faith Grounded in Reason (2009), The  Art of Happiness in a Troubled World (2009), Emotional Awareness (2009) şi Becoming  Enlightened (2009).
  La Curtea Veche Publishing, au apărut: Despre  fericire, viaţă şi multe altele. Conversaţii cu Rajiv Mehrotra (Dalai Lama  şi Rajiv Mehrotra, 2010), Emoţii  vindecătoare. Dialoguri cu Dalai Lama despre raţiune, emoţii şi sănătate (Daniel Goleman, 2008) şi CuMinte la  Dalai Lama (Irina Szász, 2008).

  DANIEL GOLEMAN e un psiholog renumit pe plan internaţional. S-a născut în  Stockton, California, pe 7 martie 1946, într-o familie de profesori de ştiinţe  umaniste.
  A urmat cursurile Universităţii Berkeley din California şi a absolvit  Colegiul Amherst. A studiat şi la Harvard, în cadrul unui program de psihologie  clinică, şi a analizat mintea umană dintr-o perspectivă interdisciplinară. Prin  intermediul unei burse doctorale, a făcut cercetări în India privind sistemele  antice de psihologie şi practicile de mediaţie în religiile asiatice, apoi a  revenit la Harvard pentru a-şi finaliza doctoratul. Ulterior, a obţinut o bursă  postdoctorală datorită căreia s-a reîntors în Asia pentru a-şi continua  cercetările de psihologie antică. După încheierea studiilor, a predat la  Harvard, apoi a scris pentru revista Psychology  Today, după care a lucrat mulţi ani ca jurnalist pentru New York Times, scriind articole despre  creier şi ştiinţele comportamentale. De ase­menea, a colaborat cu multe alte  publicaţii prestigioase. Este cofondator al Consorţiului pentru Cercetări  privind Inteligenţa Emoţională în Organizaţii, a cărei menire este aceea de a  cataliza cercetările referitoare la rolul inteligenţei emoţionale în creşterea  eficienţei la locul de muncă. De multă vreme, susţine discursuri în faţa  grupurilor de profesionişti, oameni de afaceri şi studenţi, fiind frecvent  invitat pentru a vorbi şi în cadrul unor conferinţe. În urma experienţelor  acumulate, a scris o serie de cărţi.
  A fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer.
  Cea mai vândută carte a sa, Inteligenţa  emoţională (Curtea Veche Publishing, ed. a III-a, 2008), a fost publicată  în 30 de limbi şi s-a tipărit în peste 5 000 000 de exemplare.
La Curtea Veche Publishing, au mai apărut şi alte cărţi ale lui Goleman,  printre care: Inteligenţa ecologică (2009), Inteligenţa socială (2007) şi Inteligenţa emoţională în leadership (în colaborare cu Richard Boyatzis şi Annie McKee, 2007)."

  • ISBN: 978-606-588-087-0

Scrie un comentariu

Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: codul HTML nu este interpretat!

Evaluare: Rău            Bun

Introduceți codul din căsuța alăturată:Toate drepturile rezervate.
AgoraMag © 2020

X