Prieten drag, tovarăş al răposatului

Prieten drag, tovarăş al răposatului
Cod produs: carti
Puncte de loialitate: 0
Disponibilitate: Out Of Stock
Preț: 18,00Lei
TVA inclus
Cant.:  cumpără
   - SAU -   

"Dezamăgit de rutina unei vieţi fără aspiraţii în Kievul postsovietic (dar  şi fără un loc de muncă şi cu povara unei căsnicii ratate), Tolia hotărăşte că  cel mai bine ar fi să moară.
  Nu are însă vocaţie de sinucigaş şi vrea ca „ieşirea din scenă“ să nu se  petreacă oricum, căci măcar acest ultim gest trebuie să îi asigure o  posteritate onorabilă; la Kiev, numai oamenii importanţi sunt ucişi la comandă,  niciun oarecare nu beneficiază de un asemenea sfârşit — aşa că se hotărăşte să  angajeze un ucigaş plătit care să-l asasineze „ca la carte“. Nimic mai uşor: un  prieten generos, fost coleg de şcoală, îl pune în contact cu un ucigaş  profesionist şi îi împrumută banii pentru onorariu. Acestuia din urmă Tolia îi  trimite propria fotografie pretinzând că este cea a amantului soţiei şi începe  numărătoarea inversă…
  Mai savuroasă chiar decât deznodământul fals hollywoodian, atmosfera iernii  kurkoviene este cea care îl învăluie subtil pe cititor — în oraş, copiii se  joacă de-a războiul civil cu bulgări de zăpadă, magazinele sunt incendiate în  plină zi, mafioţii sunt îngrijoraţi pentru reputaţia lor, cuvântul „salariu“ a  ieşit din uz şi o bătrână cumpără cu ultimii bani un cadou pentru nepoţel: un  pistol cu apă.
„Cea mai  importantă regulă a mea este să scriu o poveste bună,  nu să încerc să explic propriile idei. Cu atât mai mult cu cât într-o poveste bună se va găsi mereu loc şi pentru nişte  idei interesante.“
  Andrei Kurkov
„Kurkov descrie lumea, în stilul său  minimalist şi cu o viziune inchizitorială, exact aşa cum e: fără viitor, fără trecut.  Şi, mai ales, fără prezent… Mai proape de coşmar decât de vis. O lume-fantomă.“  Télérama
 
Andrei Kurkov s-a născut în 1961 la Leningrad, iar în prezent locuieşte la  Kiev şi la Londra. Absolvent al Institutului de Limbi Străine din Kiev, Kurkov  a lucrat o vreme ca jurnalist şi cameraman, iar cariera literară şi-a început-o  în timpul serviciului militar, pe când era paznic la o închisoare din Odessa.
  Din anul 1996 s-a dedicat în exclusivitate scrisului, cărţile sale fiind  traduse în peste treizeci de limbi şi publicate într-un tiraj general de  aproximativ patru milioane de exemplare.
  Kurkov îşi datorează celebritate nu numai cărţilor sale (pe lângă romane, a  scris şi şapte volume pentru copii), ci şi activităţii de scenarist, carieră pe  care a început-o în 1988. De-a lungul timpului, a scris optsprezece scenarii,  fiind, de altfel, prezent deseori la Festivalul de Film de la Cannes. Este  membru al Pen Clubului englez şi al Academiei Europene de Film.
Andrei Kurkov este considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori  contemporani de limbă rusă, bucurându-se de o popularitate deosebită în Europa,  mai cu seamă în Germania, unde fiecare carte a sa este întâmpinată cu entuziasm  de presă, şi în Franţa, unde romanele Moartea  pinguinului (Curtea Veche Publishing, 2006) şi Prieten drag, tovarăş al răposatului au fost incluse în programa  obligatorie de literatură universală."

  • ISBN: 978-973-669-822-4

Scrie un comentariu

Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: codul HTML nu este interpretat!

Evaluare: Rău            Bun

Introduceți codul din căsuța alăturată:Toate drepturile rezervate.
AgoraMag © 2021

X